“Geef altijd het beste wat je hebt. Meer hoeft niet. Maar laat het vooral ook niet minder zijn!”

Het was in 1984 dat ik voor de eerste keer werd gevraagd om in een jongerendienst te spreken. In de loop van de jaren is deze ene spreekbeurt uitgegroeid tot een landelijke bediening. Ik merkte dat God mij zegende met de gave om het Woord van God uit te leggen en dichtbij het hart van (jonge) mensen te brengen. Met dank aan de EO, die mij zoveel ruimte en mogelijkheden gaf om dit talent verder te ontwikkelen.

In 2006 ben ik voorganger geworden van de Evangelische Gemeente Jozua in Dordrecht. Wat veel impact heeft gehad op mijn leven en mijn relatie met God - en daarmee ook op de inhoud van mijn prediking - is de moeilijke en verdrietige periode voor en na het overlijden van mijn eerste vrouw Gees. Deze ervaring heeft mij in een diepere verbondenheid met God gebracht en een nieuwe dimensie aan mijn prediking toegevoegd. Wil je hier meer over horen en zien? Dan verwijs ik je naar een uitzending van Nederland Zingt op Zondag.

In de loop van 2013 maakte de Here God mij en mijn huidige vrouw Sonja duidelijk dat het tijd was voor een nieuwe uitdaging. Na acht jaar vruchtbaar werk binnen de lokale gemeente, ervoer ik dat God mij weer terug wilde brengen naar een landelijke bediening om in allerlei verschillende kerken en gemeenten te dienen met het Woord. Inmiddels staan er al weer vele spreekbeurten ingepland voor zowel kerkdiensten, mannendagen, bijbelstudieseries, conferenties en jongerenevents.

In de agenda kun je de planning zien voor het komende halfjaar. Naast de prediking op zondag is er ook de mogelijkheid om mij uit te nodigen voor doordeweekse bijbelstudie avonden. Ik ben nu bijvoorbeeld bezig met de voorbereiding van een serie over het onderwerp: ''Geestelijk volwassen?!''. Wanneer je dat bent? Veel belangrijker is de vraag hoe je dat kunt worden! Binnenkort meer informatie over deze en andere series. 

Hier een paar links naar preken die ik de afgelopen jaren heb gehouden:
- Zondag 10 maart 2013, Evangelische Gemeente Jozua - Dordrecht. Thema: 'Bedroef de heilige Geest niet!' (video)
- Zaterdag 1 juni 2013, EO-Jongerendag - Arnhem. Thema: 'Made for you...' (video, start op 01'55 min)
- Zondag 1 september 2013, Evangelische Gemeente Jozua - Dordrecht. Thema: 'Goede tijden? Stille Tijden!' (video)
- Zondag 8 juni 2014 (Pinksteren), Evangelische Gemeente Jozua - Dordrecht. Thema: 'Voor wie erom vragen...' (video)
- Zondag 27 juli 2014, Evangelische Gemeente Jozua - Dordrecht. Thema: 'Groeien in genade'. (video)

© 2022 Grandia CPW - Realisatie door CommPro Automatisering
joor design