Preaching

Vanuit het hart van God de Bijbel laten spreken tot het hart van mensen. Dat is waar het in de preek om moet gaan.

Het was in 1984 dat ik voor de eerste keer werd gevraagd om in een jongerendienst te spreken. In de loop van de jaren is deze ene spreekbeurt uitgegroeid tot een landelijke bediening. Ik merkte dat God mij zegende met de gave om het Woord van God uit te leggen en dichtbij het hart van (jonge) mensen te brengen. Met dank aan de EO, die mij zoveel ruimte en mogelijkheden gaf hierin verder te ontwikkelen.

In 2006 ben ik voorganger geworden van de Evangelische Gemeente Jozua in Dordrecht. Na acht mooie en bewogen jaren meende ik dat God mij naast het (lokale) gemeentewerk ook weer terug wilde brengen naar een landelijke bediening. Onder andere om weer de ruimte te hebben om bij verschillende kerken en activiteiten te kunnen dienen met het Woord.

Inmiddels staan er weer vele spreekbeurten ingepland voor zowel kerkdiensten, mannen- en vrouwendagen, bijbelstudieseries, conferenties en events. Daarnaast ben ik vanaf 2016 parttime voorganger van de Evangelische Gemeente Berea De Maten in Apeldoorn en parttime gemeentecoach van de Koningkerk in Haarlem.

In de agenda kun je de planning zien voor de komende jaren. Voor meer informatie over of het aanvragen van een spreekbeurt kun je gebruik maken van het contactformulier.

Hieronder vind je een overzicht van wat recente preken. Klik op het thema om de preek op YouTube of Kerkdienst gemist te bekijken.

ZIE, HIJ KOMT - ACHT STUDIEAVONDEN OVER HET BIJBELBOEK OPENBARING

Vanaf november 2020 is op diverse plaatsen in Nederland en Belgiƫ een achtdelige bijbelstudie over het bijbelboek Openbaring gehouden.

Wat heeft dit bijzondere bijbelboek te zeggen over de tijd waarin wij leven en wat wil God ons leren over wat nog komen gaat?
Het centrale thema van de Openbaring en daarmee ook de titel van deze serie was: ZIE, HIJ KOMT.
De acht studies zijn onder andere te bekijken op het YouTubekanaal van de Evangelische Gemeente Zaltbommel.

Op dit moment vinden de opnamen plaats van een 40-delige YouTube versie en wordt er geschreven aan een gelijknamig boek met als titel 'Zie, Ik kom spoedig'.
Meer over dit project kun je lezen op de website zieikkomspoedig.nl