Preaching

Vanuit het hart van God de Bijbel laten spreken tot het hart van mensen. Dat is waar het in de preek om moet gaan.

Het was in 1984 dat ik voor de eerste keer werd gevraagd om in een jongerendienst te spreken. In de loop van de jaren is deze ene spreekbeurt uitgegroeid tot een landelijke bediening. Ik merkte dat God mij zegende met de gave om het Woord van God uit te leggen en dichtbij het hart van (jonge) mensen te brengen. Met dank aan de EO, die mij zoveel ruimte en mogelijkheden gaf hierin verder te ontwikkelen.

Na ruim 25 jaar bij de EO te hebben gewerkt, ben ik in 2006 voorganger geworden van de Evangelische Gemeente Jozua in Dordrecht. Na acht mooie en bewogen jaren meende ik dat God mij naast het (lokale) gemeentewerk ook weer terug wilde brengen naar een landelijke bediening. Ik heb er daarom toen voor gekozen om voor parttime-voorgangerschap te gaan, zodat er ook ruimte kon komen voor het spreken in kerken en op conferenties en het verzorgen van bijbelstudieavonden door het hele land. De afgelopen jaren was ik parttime-voorganger van Berea De Maten in Apeldoorn en sinds september 2023 ben ik parttime-voorganger van de Koningkerk in Haarlem.

In de agenda kun je de planning zien van alle spreekbeurten voor de komende jaren. Voor meer informatie over of het aanvragen van een spreekbeurt kun je gebruik maken van het contactformulier. Klik hier voor een playlist van wat recente preken en hier voor een 40-delige bijbelstudieserie over het bijbelboek Openbaring.

VANAF 3 NOVEMBER VERKRIJGBAAR
HET BOEK 'ZIE, IK KOM SPOEDIG'

Laat je meenemen in een ontdekkingstocht door het bijbelboek Openbaring. In veertig studies worden alle hoofdstukken (bijna vers voor vers) behandeld en toegepast op de tijd waarin wij nu leven. Voor meer informatie of om het boek te bestellen, ga naar zieikkomspoedig.nl.

Op YouTube is de gelijknamige serie te volgen en op de website kun je gespreksvragen en de bijbehorende PowerPointpresentaties downloaden.