Coaching

Wil jij groeien? In je werk, bediening of in hoe je je presenteert? Een coach helpt je om de juiste stappen te zetten.

In mijn werk en leven heb ik ontdekt hoe belangrijk het is om gecoacht te worden. Voor mij betekent dit dat je iemand toestaat om even bij jouw leven aan te schuiven. Om je die vragen te stellen die je verder helpen in je denkproces. Om je zo te spiegelen dat je op een ontspannen manier naar je eigen communicatiestijl en -gedrag kunt kijken. Om je te helpen ’s met een andere bril naar mensen, zaken, jezelf of het leven te kijken. Om je te bevestigen in wie je bent en wat je doet. Om uiteindelijk het beste in jezelf naar boven te halen en je te brengen tot een sterker en stabieler (geloofs)leven.

Coaching is maatwerk

Mijn ervaring is dat veel leiders aanlopen tegen zaken in hun leven waar ze graag eens met iemand over zouden willen praten. Maar met wie? Of ze willen groeien in hun bediening en op emotioneel en/of geestelijk gebied veranderen. Maar hoe? Hoe bevrijdend en stimulerend kan het dan zijn om met iemand in gesprek te gaan die vanuit de praktijk weet waar het over gaat. Coaching is maatwerk en zal daarom per situatie en per persoon verschillend van aard zijn.

Ontwikkeling leiderschap

De insteek kan heel persoonlijk zijn, maar ook gericht op bijvoorbeeld het verbeteren van presentatie- en (s)preekstijl of het ontwikkelen van (geestelijke) leiderschapskwaliteiten. Waar ik me in het bijzonder op richt, is het coachen van leiders in de plaatselijke gemeente. Dat kunnen predikanten of voorgangers zijn, maar ook oudsten, ouderlingen, diakenen of kringleiders. Dan kan één op één, maar ook in groepsverband. De afgelopen jaren heb ik diverse oudstenteams met één of meerdere coachingsdagen geholpen in het ontwikkelen van leiderschap, visie en structuur van de gemeente.

Gemeenteontwikkeling

Als lokale kerk of gemeente ga je soms door moeilijke tijden. De wereld verandert en hoe kun je daar op een goede manier op anticiperen? Er kunnen conflicten zijn – persoonlijk of theologisch – die een negatieve impact hebben. Steeds vaker wordt het signaal gegeven dat het moeilijk(er) wordt om nieuwe leiders te vinden. En soms is het nodig om je hele gemeentestructuur (inclusief alle opgebouwde tradities) ’s eerlijk onder de loep te nemen. Juist bij dit soort vaak kwetsbare processen is het goed om iemand van buitenaf in te schakelen. Met de hierin jarenlang opgebouwde ervaring kan ik wellicht de tijdelijke aanvulling zijn die jouw kerk of gemeente nu nodig heeft.

Wil je meer weten? Laat het via het contactformulier weten en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

VANAF 3 NOVEMBER VERKRIJGBAAR
HET BOEK 'ZIE, IK KOM SPOEDIG'

Laat je meenemen in een ontdekkingstocht door het bijbelboek Openbaring. In veertig studies worden alle hoofdstukken (bijna vers voor vers) behandeld en toegepast op de tijd waarin wij nu leven. Voor meer informatie of om het boek te bestellen, ga naar zieikkomspoedig.nl.

Op YouTube is de gelijknamige serie te volgen en op de website kun je gespreksvragen en de bijbehorende PowerPointpresentaties downloaden.