“Geef altijd het beste wat je hebt. Meer hoeft niet. Maar laat het vooral ook niet minder zijn!”

Drie avonden huwelijkstraining voor (aanstaande) getrouwde mannen van elke leeftijd over hoe jij de man kunt worden die God voor jouw vrouw in gedachten heeft.

Het huwelijk is één van de mooiste gaven van God. Hij heeft het zo bedacht om een man en een vrouw tot 'vrienden voor het leven' te maken. De manier waarop ze elkaar liefhebben is zo uniek dat het met niets anders te vergelijken is, dan alleen met de manier waarop Christus zijn gemeente heeft liefgehad en gediend. Het huwelijk is door God bedoeld als een plaats van geluk, eenheid, veiligheid en liefde. Toch is het voor veel mensen een teleurstellende ervaring of zelfs een desillusie geworden en lopen steeds meer - ook christelijke - huwelijken op de klippen. Het huwelijk is dan ook niet alleen een gave, maar ook een opgave. Waarbij jouw inzet nodig is om het beste te kunnen geven aan de vrouw van je leven. Ontdek Gods heilige principes voor het huwelijk en welke rol jij daarin als man van Hem hebt gekregen.

Het fundament

In een serie van drie avonden draait het om de vraag hoe jij de man kunt worden die God voor jouw vrouw in gedachten heeft. Tijdens de eerste avond ga je ontdekken wat de bijbelse basisprincipes zijn van het huwelijk en welke unieke plaats God jou als man daarbinnen heeft gegeven. Wat betekent het om hoofd te zijn van je vrouw en haar lief te hebben zoals Christus zijn gemeente heeft liefgehad en gediend tot in de dood?  

Wat zeg je nou?!

De tweede avond staat in het teken van communicatie. Juist in die intieme relatie van het huwelijk is het belangrijk dat je elkaars (liefdes)taal gaat spreken en je je kunt verplaatsen in de gedachten en gevoelens van je vrouw. Het verhaal van Mars en Venus is natuurlijk een metafoor, maar soms lijken we echt wel van verschillende planeten te komen. Hoe kun je elkaar echt leren kennen en op hartsniveau met elkaar communiceren? Hoe ga je om met verschillen in karakter, achtergrond, visie en interesses? Hoe los je de (onvermijdelijke en soms pijnlijke) conflicten op die er nou eenmaal zijn? Hoe kun je ook samen je geloof beleven en daarin groeien?

Viering van de liefde

Eén van de meest kwetsbare, maar niet minder belangrijke elementen van het huwelijksleven is de seks. Het wordt wel omschreven als zijnde de viering van de liefde. Maar wat moet je als man weten om de seks ook voor je vrouw tot een viering te laten worden?

Ter afsluiting van de training wordt ingegaan op wat Paulus in Filippenzen 1:9-10 bidt: 'Dat onze liefde blijft groeien door inzicht en fijnzinnigheid, zodat we kunnen onderscheiden waar het op aankomt.' Hoe doe je dat? Hoe kun je groeien in de liefde?

Wijze lessen

Wie het aandurft om een huwelijkstraining te geven loopt het risico gezien te worden als een expert wiens eigen huwelijk natuurlijk elke dag weer één groot feest is en waar elke rimpel zonder enig probleem wordt glad gestreken. De werkelijkheid is dat zulke huwelijken niet bestaan! Waar het om gaat is dat je bereid bent van je eigen fouten te leren en de lessen hieruit te delen met anderen. Dan wordt het eerlijk, praktisch en opbouwend. 

Praktische informatie

De huwelijkstraining Man in Marriage wordt gehouden op uitnodiging van lokale kerken of organisaties en vindt plaats in samenwerking met Grandia CPW. De organisatie, promotie, inschrijving en financiële afhandeling liggen bij de lokale kerk of organisatie. De drie avonden worden bij voorkeur om de twee weken gegeven en kunnen vanaf september 2018 weer worden geboekt. Meer informatie over kosten, beschikbaarheid en overige zaken kun je Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. opvragen.

Ervaringen van deelnemers

  • Deze huwelijkstraining is een echte aanrader! Wakker geschud door de test van de vijf liefdestalen
  • Deze training was goed voor mijzelf, maar zeker voor mijn vrouw. Ik heb geleerd meer passie voor haar te ontwikkelen.
  • Wat een openheid en eerlijkheid. Zeker toen het over seksualiteit ging! Heerlijk eerlijk!
  • Had ik dit allemaal maar voor mijn huwelijk geweten. Het huwelijk is dus dienen in plaats van nemen.
  • Ik ben tot nadenken gezet over de communicatie in mijn huwelijk. Hoe belangrijk het is om echt met je vrouw van ‘hart tot hart’ te spreken.
  • Wat goed om zo eens even kritisch naar mijn rol te kijken. Het huwelijk heeft alles met geven te maken. Dat doe ik nog te weinig.
  • De APK-keuring van mijn huwelijk was een eyeopener. Er is voor mij werk aan de winkel.
© 2020 Grandia CPW - Realisatie door CommPro Automatisering
joor design