“Geef altijd het beste wat je hebt. Meer hoeft niet. Maar laat het vooral ook niet minder zijn!”

In mijn werk en leven heb ik ontdekt hoe belangrijk het is om gecoacht te worden. Voor mij betekent dit dat je iemand toestaat om even bij jouw leven aan te schuiven. Om je die vragen te stellen die je verder helpen in je denkproces. Om je zo te spiegelen dat je op een ontspannen manier naar je eigen communicatiestijl en -gedrag kunt kijken. Om je te bevestigen in wie je bent en wat je doet. Om uiteindelijk het beste in jezelf naar boven te halen en je te brengen tot een sterker en stabieler (geloofs)leven. Hierbij kan gebruikt gemaakt worden van een uitgebreide DISC-test, die veel inzichten geeft in hoe je functioneert en wat je meerwaarde is voor de kerk, organisatie of het bedrijf waar je voor werkt.

Mijn ervaring is dat veel leiders aanlopen tegen zaken in hun leven waar ze graag eens met iemand over zouden willen praten. Maar met wie? Of ze willen groeien in hun bediening en op emotioneel en/of geestelijk gebied veranderen. Maar hoe? Hoe bevrijdend en stimulerend kan het dan zijn om met iemand in gesprek te gaan die vanuit de praktijk weet waar het over gaat. Coaching is maatwerk en zal daarom per situatie en per persoon verschillend van aard zijn.

De insteek kan heel persoonlijk zijn, maar ook gericht op bijvoorbeeld het verbeteren van presentatie- en (s)preekstijl of het ontwikkelen van (geestelijke) leiderschapskwaliteiten. Waar ik me in het bijzonder op wil richten is op de coaching van leiders in de plaatselijke gemeente. Dat kunnen predikanten of voorgangers zijn, maar ook oudsten, ouderlingen, diakenen of kringleiders. Zo is er een tweedaags trainingsprogramma voor (nieuwe of bestaande) oudstenteams. Ook bied ik een programma op maat aan voor kringleiders, waarbij wordt ingegaan op de taak van de kringleider en hoe je deze bediening invulling geeft.

© 2022 Grandia CPW - Realisatie door CommPro Automatisering
joor design